Gepubliceerd op: za, jun 21st, 2014

Morgenstervlag mag niet mee in defilé

Om welke reden ook (op dringende verzoeken vanuit de Indonesische ambassade? of aandringen van Defensieminister Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert?) heeft de projectorganisatie van de Nederlandse Veteranendag het bestuur van de Vereniging Nederlands Nieuw-Guinea Militairen (VNNGM) zo onder druk gezet dat het bestuur met de rug tegen de muur niet anders kon besluiten dan de Morgenstervlag NIET mee te voeren in het defilé.

Wageningen 2013
Veteranen die in Nederlands Nieuw-Guinea hebben gevochten, waar inmiddels in 1962 naast de Nederlandse vlag ook de Morgenster wapperde, dragen tijdens het defilé op de Veteranendag altijd naast de Nederlandse vlag ook de Morgenster met zich mee. De Morgenster is nota bene bij Koninklijk Besluit toegekend aan de bevolking van

© West-papua.nl

© West-papua.nl

Nederlands Nieuw Guinea in aanloop naar hun geplande onafhankelijkheid in 1970. Veteranen die toch al grote moeite hebben met de laffe politici die West-Papoea verkwanselden aan Indonesië, en door hen gedwongen werden hun taak te beëindigen, worden nu opnieuw door politici gedwongen om de vlag waarvoor ze vochten in de kast op te bergen.

Schande, schande, schande! Is dit nu Veteranendag waardig. Een dag die bedoeld is om de veteranen te eren die zich hebben ingezet voor volk en vaderland en daarvan de sporen hun hele leven bij zich dragen. Met andere woorden: de Morgenstervlag is verboden. Het lijkt hier West-Papoea wel. Indonesië maakt kennelijk ook in Nederland de dienst uit !!

Na de knieval van Defensieminister Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert die excuses aanbood voor wat onze volksvertegenwoordiging had besloten!!!!!!, namelijk het niet leveren van tanks aan Indonesië, wordt Nederland kennelijk de volgende kolonie van Indonesië.

Daarom de oproep aan iedereen: als je 28 juni Veteranendag in Den Haag bezoekt of aan deelneemt, neem je Morgenstervlag mee en laat die fier wapperen op het Malieveld en langs de route van het defilé en vooral naast, tegenover of nabij de eretribune. Daar zitten de boosdoeners.

Chris van der Klauw

BRON: Tanahku West-Papua

.

.

Displaying 5 Comments
Have Your Say
 1. Egbert Gruppen. schreef:

  Laat die mensen a.u.b.hun vlaggen meenemen.Waar is deze regering toch mee bezig.Mw.Hennis laat hun gaan.!!!!

 2. René schreef:

  Ik als Libanon veteraan heb uit piëteit een morgenster vlag gekocht en zal hem op het Malieveld met trots showen.

 3. Harry Gaasendam schreef:

  Men verschuilt zich achter het z.g. protocol en het formele karakter van het defilé maar feitelijk laat men zich de les lezen door Indonesie via de ambassade. Ik vind het een laffe houding en een slag in het gezicht van de papua..

  • Harry Gaasendam schreef:

   Wat ik bedoelde te zeggen is dat de houding van de Nederlandse regering een vernederende slag in het gezicht van de Papua is en miskenning van hen die in de strijd zijn gevallen…

   • Kobe Oser schreef:

    Volgens dhr.Westley Toelen , chef protocol Gemeente Den Haag is er van de zijde van Burgemeesters & Wethouders van “s- Gravenhage GEEN ENKEL VERBOD OP HET MEEVOEREN OF DRAGEN VAN DE PAPOEA VLAG TIDENS HET MILITAIRE PARADE OP VRIJDAG 29 JUNI 2018.

Leave a comment | Uw commentaar

Morgenstervlag mag niet mee in defilé